Das Schweden-Forum vom Elch

Elch-Forum
Schweden-Seite
Schwedisch-Wörterbuch
Schwedisch lernen
Suche
Aktuelle Zeit: Sonntag 31. Mai 2020, 17:18

Alle Zeiten sind UTC + 1 Stunde
Ein neues Thema erstellen Auf das Thema antworten  [ 3 Beiträge ] 
Autor Nachricht
 Betreff des Beitrags: Im Eis eingebrochen
Ungelesener BeitragVerfasst: Sonntag 29. Januar 2006, 21:46 
Offline
Blaubeerhändler
Blaubeerhändler

Registriert: Mittwoch 17. August 2005, 21:00
Beiträge: 101
Wohnort: Leipzig
Ytterligare en död efter isolyckan

2006-01-29 12:26

Av:TT
En av de svårast skadade efter olyckan på Mälaren i går har avlidit under morgonen. Därmed har nu två personer omkommit i olyckan.
Det är den 26-årige mannen som avlidit under morgonen, uppger polisen i Södertälje efter samtal med ansvarig läkare på Karolinska Universitetssjukhuset.
En 31-årig man avled i går av sina skador.
Enligt Södertäljepolisen var det en grupp på totalt över 100 skridskoåkare som var ute på Mälaren vid Ridön utanför Stallarholmen när isen gav vika. Polisen uppger att totalt 12 åkare hamnade i vattnet.
I dag ska Kustbevakningen fortsätta söka vid platsen med en obemannad undervattensfarkost, en så kallad sjöuggla, men ingen saknas, enligt polisen.
-Det har varit svårt att få en klar bild av händelseförloppet. Södertäljepolisen vill få kontakt med personer som varit med vid den här olyckan eller som saknar någon, säger Björn Engström, presstalesman för polisen i Stockholms län, till TT. Gunilla Mittelton ledar skridskoturer för Friskis & Svettis. Hon kom fram med sin grupp till olycksplatsen ungefär en kvart efter det att isen givit vika under åkarna från en annan klubb. En handfull människor låg fortfarande i vattnet och Mitteltons grupp hjälpte till med räddningsarbetet.
-Vi tänkte åka förbi, men någon ropade från stranden att det var en olycka och att vi måste hjälpa till, berättar hon för TT. Sådana som var bärgade fick hjälp i land, blev värmda och fick kläder.
-Det var svårt när helikoptrarna landade till höger och vänster om oss, och det blåste och blev ett jäkla liv. Vi hade svårt att kommunicera och samarbeta. Gunilla Mittelton beskriver ändå att situationen inte var kaotisk.
-Det var inte hysteriskt, utan alla försökte göra sitt. Men det fanns ingen samordnande kraft. Att isen uppenbarligen inte var att lita på gjorde inte räddningsarbetet lättare. Åkare från Mitteltons grupp tvingades krypa fram för att nå nödställda. Samtidigt var faran långt ifrån över för dem som plockats upp ur vattnet.
-De som var bärgade behövde hjälp, de kunde ju inte gå utan behövde stödas på två personer. Och då blev det ju tyngre, så det var några ekipage som åkte i igen. Att få av de drabbade kalla och blöta kläder, i blåst och oväsen från helikoptrarna, var en svår uppgift. Samtidigt tickade sekunderna.
-Någon efterlyste en sax för tajta kläder. Och även ombytet var väldigt tajt så att det var svårt att få på en människa. Att en så stor grupp åkare hamnar i vattnet händer inte ofta, bekräftar Gunilla Mittelton.
-Det är väldigt ovanligt. Många skridskoåkare rörde sig kring olycksplatsen. Räddningsinsatsen blev rörig, och länge var bilden oklar.
Larmet om olyckan kom från Pilskär vid Ridön, sydost om Stallarholmen, vid 13.40. Sju personer fördes i helikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Av dem var två yngre män, 31 och 26 år, och en man i 50-årsåldern så nerkylda att de fördes till intensivvårdsavdelningen. 31-åringen, avled på kvällen.
Helikoptrar från Visby och Arlanda kunde vinscha upp åkare direkt ur vattnet. Räddningsmanskapet använde sig av långa så kallade Hansabrädor som man ligger på och kan glida fram på isen.

Ganz kurze Übersetzung:
Gestern sind 12 Menschen beim Schlittschuhlaufen auf dem Mälaren in der Nähe von Mariefred (-> Gripsholm) im Eis eingebrochen. Trotz schneller Hilfe mit Hubschraubern sind zwei Männer an den Folgen gestorben.

Ich fahre auch sehr gerne Schlittschuh (långfärdsskridskor: was für ein Wort!!!), allerdings nicht auf dem Mälaren. Bis jetzt ist noch nie etwas passiert....

_________________
Ach, Schweden, alte Hütte, altes Pferd,
warum hast Du Dich nicht vermehrt?


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags:
Ungelesener BeitragVerfasst: Sonntag 29. Januar 2006, 22:34 
Offline
Blaubeer-Gourmets
Blaubeer-Gourmets
Benutzeravatar

Registriert: Sonntag 27. Februar 2005, 21:01
Beiträge: 6930
Wohnort: Ostfriesland
Aber wenn du die Fotos in der Zeitung siehst, war das Eis teilweise schon weggetaut, Wasser war zu sehen.
Wer da noch draufgeht, ist mehr als mutig.

_________________
/Klaus
Norden ist das Träumen, wird es immer sein


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags:
Ungelesener BeitragVerfasst: Montag 30. Januar 2006, 19:55 
Offline
Blaubeer-Börsianer ***
Blaubeer-Börsianer ***
Benutzeravatar

Registriert: Freitag 5. November 2004, 09:52
Beiträge: 900
Wohnort: Berlin ist leider nicht Schweden
manchen Leuten ist wohl nicht zu helfen... :? :shock:

_________________
[img]http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/flaggen/smiley-channel.de_flaggen003.gif[/img][img]http://www.flaggen-server.de/europa2/schwedenk3.gif[/img]...med vänliga hälsningar


Nach oben
 Profil  
 
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:  Sortiere nach  
Ein neues Thema erstellen Auf das Thema antworten  [ 3 Beiträge ] 

Alle Zeiten sind UTC + 1 Stunde


Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 3 Gäste


Du darfst keine neuen Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst keine Antworten zu Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht ändern.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du darfst keine Dateianhänge in diesem Forum erstellen.

Suche nach:
Gehe zu:  
cron

Copyright © 1997-2010 jan, elch & ; Links: Impressum und Kontakt, Schwedisch lernen, Deutsch-Schwedisches Wörterbuch; Sponsoren: Schwedische DVDs; Zähler: 1.000.000
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Deutsche Übersetzung durch phpBB.de